Zapraszamy do uczestnictwa w konkursie potraw regionalnychNadbużańska Akademia Smaku 2018,który odbędzie się 19 sierpnia 2018 r.w parku podworskim w Hniszowie, gm. Ruda-Huta, podczas XIV Bolkowania.
W konkursie mogą wziąć udział mieszkańcy powiatu chełmskiego, gminy Hrubieszów oraz obszaru działania Lokalnej Grupy Działania „Poleska Dolina Bugu”.
Warunkiem uczestnictwa jest zaprezentowanie jednej regionalnej potrawy związanej z tradycją terenów nadbużańskich w nawiązaniu do kuchni średniowiecznej.
Zgłaszana potrawa nie może być potrawą, która była nagradzana w ubiegłym roku.
Dokumenty zgłoszenia powinny wpłynąć do 10 sierpnia 2018 r.
Dokumenty można pobrać w Domu Kultury w Rudzie-Kolonii, Domu Kultury w Żalinie, Centrum Kultury i Rekreacji w Rudce lub strony internetowej: www.gok.ruda-huta.pl
Organizator konkursu nie udostępnia namiotów w celach wystawienniczych.
Komisja konkursowa dokona wyboru: „Nadbużańskiego Smaku” oraz wyłoni laureata Grand Prix.
Przewidziano nagrody i wyróżnienia.
Więcej informacji można uzyskać pod nr tel. 82 568 60 55.